Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VÁLASZTÁS 2012

TISZTELT POLGÁRTÁRSAK !
Itt az új választások ideje, Önök döntenek a jövőnkről.

Petőfi Sándor,részlet "A székelyekhez"

Ha magyar is elhagyja a magyart,
Nem lesz akkor olyan, aki vele tart,
Úgy eltűnik mint az égr
ől a csillag,
Ha a sö
tét felhők reá borúlnak.
 
Ez a vers részlet nagyon találós a Slovákiában élő magyarokról. CSak nehéz eldönteni  melyik párt a kettő közűl tett többet a magyar kissebségért. Olvassák el a kvetkező linket és döntsenek!

  http://sk.netlog.com/go/explore/videos/view=upload
http://bugarbela.blog.hu/

 


                                              

·                                  Vážení spoluobčania v denníku Jeden deň PLUS z 10.02 som si prečítal článok " NAJVIAC VERÍME BUGÁROVI", že najvieruhodnejším politikom na Slovenskej politickej scéne je Béla Bugár predseda strany MOST - HÍD, ďalší je Ján Budaj líder ZMENY ZDOLA - DUS.
Vážení spoluobčania VOĽTE tieto strany č.16 a 12.
Na 3. mieste je Smer, nedoporučujem voliť, lebo za obdobie jeho vlády sa kradlo ako nikdy predtým.

           
               Tisztelt polgártársak legtöbb polgár Bugárban hisz.
A Szlovák politikai téren Bugár Béla a
Híd-Most pártelnöke a legmegbízhatób politikus, következő Ján Budaj a ZMENY ZDOLA mozgalom líderje. 
        

               
              ÖNÖK magyar kissebségiek voksoljanak a 16 számra


 


Videók a magyarokról:
                      
Hrať
 Történelem-Dejepis!   Tartsd magad nemzetem

 
Videné 10krát
SZÓZAT-Latinovits Zoltán
Hrať


 Nitra - Bugár Béla odpovede na otazky

www.youtube.com


Bugár Béla beszéde a VI. Közgyűlésen

 2011. dec. 16. | 15:26

  Három hónapja találkoztunk utoljára Kassán. A kongresszust követő sajtótájékoztatón az egyik újságíró megkérdezte, hogy mikor lesz a következő kongresszus? Azt válaszoltam, hogy nem tudom, lehet, hogy csak egy év múlva, de lehet, hogy egy-két hónap múlva. Őszintén sajnálom, hogy igazam lett, és jövő év március 10-én előrehozott választások lesznek. És mi márt megint, megjegyzem, hatodszor a párt létrejötte óta, újra kampányolunk, újra programot írunk.


  A jelöltek listája.

http://www.most-hid.sk/hu/content/jeloltjeink-0


 Bemutatta választási programját a Híd

2011. december 16. péntek, 15:58 |
ÚJ SZÓ ONLINE

Bemutatta a 2012-es előrehozott választásokra szóló programját a Híd. A programot a párt Országos Közgyűlése fogadta el 2011. december 16-án.

 TASR-felvétel

„A dokumentum alapja a 2010-es választási program, hiszen az előrehozott választások miatt nem volt időnk teljesíteni az összes célkitűzésünket. Ezen kívül hangsúlyos szerepet kapnak programunkban az ország stabilitását segítő lépések” – mondta el a Híd elnöke a közgyűlést követő sajtótájékoztatón.

A párt közel száz pontot tartalmazó választási programjának címe „Csak felelősséggel”.  Az elsődleges célkitűzések közé a felelősségteljes gazdasági politizálás és a munkahelyteremtés tartoznak. Hangsúlyos szerepet kaptak a programban a szociális kérdések is. Szintén prioritásként kezeli a párt a kisebbségek védelmét.  „Meggyőződésem, hogy egy ország annál stabilabb, minél elégedettebbek a benne élő nemzetiségek. Éppen ezért hangsúlyos szerepet kapott programunkban a kisebbségek jogállásáról és a kultúrák finanszírozásáról szóló törvény elfogadása” – tette hozzá Bugár.

A Híd Országos Közgyűlése kiadott egy nyilatkozatot, melyben a tapasztalatokon alapuló felelősségteljes hozzáállás fontosságát hangsúlyozza. „ Az ország stabilitását a politikusok és a politikai pártok felelős lépései és együttműködési készsége szolgálja. Reméljük, hogy az előrehozott választások eredményeként olyan kormány és parlament áll fel márciusban, mely egy stabil és békés ország megteremtésén fog fáradozni” – áll a nyilatkozatban.

Solymos László, a Híd kampányfőnöke elárulta, intenzív választási kampányra készülnek, ám karácsony ünnepének alkalmából aranyvasárnap estéjétől egészen Vízkeresztig kampánycsendet hirdet a Híd. „Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban sem hirdetéseinkkel, sem óriásplakátjainkkal nem találkozhatnak a választók. Szeretnénk, ha a karácsony békés, nyugodt ünnep maradna mindannyiunk számára” – tette hozzá Solymos.

A párt VI. Közgyűlésének nyilatkozatát teljes terjedelmében, változtatások nélkül közöljük:

A 2012-es előrehozott parlamenti választások nem a legideálisabb időben zajlanak. Olyan időszakban kell választási kampányt folytatnunk, amikor az országot és egész Európát gazdasági válság sújtja. Nem örülünk, hogy az aktuális gazdasági és szociális kérdések megoldása helyett a választási kampánnyal kell foglalkoznunk. A kormánykoalíció egyik tagjának önfejű hozzáállása a kormány bukását eredményezte és előrehozott választásokhoz vezetett.

Noha a távozó kormánynak csak rövid idő állt rendelkezésére, ennek ellenére az országban és a társadalomban olyan folyamatok indultak el, amelyek azt mutatják, hogy a közpénzek konszolidációja, az átláthatóság, a kisebbségi és emberi jogok és a jogbiztonság területén nagy előrelépést értünk el. Reméljük, hogy az előrehozott választások eredményeként felálló új kormány teljes mértékben az általunk megkezdett irányvonalat fogja képviselni.

Intenzív választási kampány vár ránk. A Híd párt korrekt, tisztességes, programközpontú választási kampányt kíván folytatni. A Híd jelöltjei nem kívánnak populista kijelentésekkel és betarthatatlan ígéretekkel visszaélni az Európában kialakult súlyos gazdasági helyzettel csak azért, hogy szavazatokat szerezzenek.  

A tapasztalatokon alapuló felelős hozzáállás az, amire Szlovákiának ma és a közeljövőben szüksége van. Az ország stabilitását egyedül a politikusok és politikai pártok felelős lépései és együttműködési készsége szolgálja. Reméljük, hogy az előrehozott választások eredményeként olyan parlament és kormány áll fel, amely egy békés és stabil ország megteremtésén fog fáradozni.

A Híd teljes programja a 2012 választásokban.

[file] Valasztasi program.pdf