Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SNS, Ján Slota, választás, kampány

Slota szerint a szlovákok mindig valamilyen hátsóba furakodnak

2010. május 1. szombat, 17:56 | SITA
Pozsony
|

Az irigység a szlovák társadalom rákfenéje Ján Slota szerint, ez rombolja a leginkább a nemzet jellemét.

"Az ezer év alatt szert tettünk még egy rossz tulajdonásgra, hogy mindig valakinek a karjaiban vagyunk - mondta a Szlovák Nemzeti Párt elnöke a SITA hírügynökségnek nyilatkozva. - Egyszer, már elnézést a kifejezésért, valakinek a hátsó felébe furakodtunk a Szovjetunó felé, amikor a Varsói Szerződés tagállama voltunk. Most a NATO-ban vagyunk, és megint valakinek a hátsójába mászunk. Ez nagyon rossz tulajdonság. Az az öntudatosság, amelyre egy nemzetnek az önállósághoz szüksége van, még csak vár ránk. Még mindig hiányzik belőlünk az önbizalom és a méltóság" - fogalmazott Slota.

Az SNS májusban kezdi a kampányt, amelyre 600-800 ezer eurót költ úgy, hogy nem kell hitelt felvennie, mint más pártoknak, amelyek Slota szerint "már a kapukat és a budikat is teleragasztgatták a képükkel". Odaszúrt Robert Fico Smer-elnöknek, hogy kormányfőként, állami pénzen sorra avatja fel a játszótereket. Úgy véli, a választók az SaS kivételével minden pártot ismernek. Richard Sulíkot csalónak nevezte, aki az interneten keresztül veri át az embereket utópisztikus elképzeléseivel.

Hozzászólások (1):Hlina páncélkocsit vitt Slotának

Cikk küldése ismerősnekCikk nyomtatása
Pozsony
|

Páncélozott harci járművet vontatott a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) pozsonyi székháza elé Alojz Hlina. A vállalkozó ezzel is arra akarja felszólítani a választókat, hogy a június 12-én ne szavazzanak Ján Slotáékra.

 
 

Hlina a néhány tucatnyi érdeklődőnek elmondta, hogy Slota állandóan a Magyarországgal szembeni mozgósításra biztat, mert szerinte Budapest a megszállás veszélyével fenyegeti Szlovákiát.

Slota évekkel ezelőtt azt mondta pártja egyik nagygyűlésén, hogy a szlovákoknak tankokba kell szállniuk, és a földdel egyelővé tenni Budapestet. "Ha tankot akart, megvan neki. Ha háborút akar, azt nem engedjük meg neki" - jelentette ki szombaton Hlina.

Hangsúlyozta, amíg egy tank vagy harci jármű városban lánctalpakon, kerekeken áll, rossz a helyzet. "Így volt ez a háború idején, 1968-ban és a kommunista szemlék idején. Ez platón áll, tehát még nem olyan rossz a helyzet" - fogalmazott az aktivista, aki rendszeresen akciókon hívja fel a figyelmet az SNS kártékonyságára.

Az SNS nem kommentálja Hlina legújabb húzását.

Hozzászólások (2):

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.